3 Mooie snorkel- en duikbestemmingen

3 Mooie snorkel- en duikbestemmingen

De onderwaterwereld is een magische plek voor veel duikers. Speciaal voor deze liefhebbers hebben wij drie fantastische en populaire duikbestemmingen geselecteerd, die zeker op je duiklijstje moeten staan!

1. De Rode Zee – Egypte

De Rode Zee in Egypte staat voor veel mensen gelijk aan een wonderlijk duikparadijs. Doordat het water van de Rode Zee niet wordt beïnvloed door rivieren of getijde, is het een van helderste zeeën op aarde. Daarnaast zorgen de lichtbundels van de woestijnzon voor een prachtig blikveld onder water.
Bovendien biedt de Rode Zee voldoende mogelijkheden voor zowel beginnelingen als voor de meer ervaren duikers.

Maar waarom is de Rode Zee zo populair onder duikers van over de hele wereld?
Voornamelijk vanwege de spectaculaire koralen, bontgekleurde vissen en grote dieren zoals schilpadden, haaien, manta’s en octopussen. Ook zijn er een hoop scheepswrakken en onderwaterkliffen te vinden en kun je op enkele plaatsen snorkelen met dolfijnen.

2. Galapagos eilanden – Ecuador

De ultieme duikbestemming zijn de Galapagos eilanden in Ecuador. Deze vulkanische eilandengroep staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en daarom extra in trek bij velen.
Door het samensmelten van verscheidene oceaanstromingen is het onderwaterleven heel uiteenlopend. Zo kun je niet alleen genieten van een mooi rif in de helderblauwe wateren, maar zijn er ook onder andere hamerhaaien, walvishaaien, reuzenmanta`s, zeepaardjes, vleermuisvissen, zeeleguanen, zeeschildpadden en nog talloos andere soorten gekleurde tropische vissen en grote dieren waar te nemen.

Hoewel er duikplekken voor beginnende duikers zijn, met ondiepe riffen en kalme wateren, is het duiken op de Galapagos eilanden voornamelijk geschikt voor gevorderde duikers.
Doordat de watertemperatuur vrij koel is, er sterke stromingen zijn, enigszins ruig water en veel rotsformaties onder water, is het belangrijk bij duikorganisaties aan te geven welk duikniveau je hebt.
Een enorm uitdagende duikbestemming, maar door zijn grote diversiteit aan zeefauna zeker de moeite waard!

3. Greet Barrier Reef – Australië

De Greet Barrier Reef in Australië, ook wel bekend als het grootste en prachtigste koraalrif ter wereld, is een uitstekende plek om te duiken en te snorkelen.
Met zijn 2500 afzonderlijke riffen en 900 eilanden staat het net als de Galapagos eilanden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Omdat het rif zo ongelofelijk groot is, zul je steeds nieuwe dingen aanschouwen. Zo leven er onder andere 400 soorten koraal, dolfijnen, schildpadden, walvissen, mantaroggen, rifhaaien, zeeslangen en zeker 1500 verschillende soorten tropische gekleurde vissen. Met zo een immens oppervlak zul je snappen dat de lijst met zeefauna enorm lang is.
Daarnaast is het SS Yongala-wrak ook erg populair onder de duikers.

Door de aangename temperatuur en kalme wateren is het Greet Barrier Reef geschikt voor alle soorten duikers. Let wel op dat duiken alleen is toegestaan wanneer je met een tour meegaat!

Reacties zijn gesloten.